Nachtdienst

Vanwege de jaarlijkse grote belangstelling zijn er twee nachtdiensten die dezelfde inhoud en samenstelling hebben. Het thema van de overdenking is:

Wie begint er nog met liefde aan een kind?

Voorganger in beide diensten is ds. Rob Visser uit Amsterdam. In NRC Handelsblad zei hij bij zijn aantreden als stadsdominee van de hoofdstad: "In 2017 vieren we 500 jaar Reformatie. Ik zou graag willen dat we de samenleving kunnen laten zien dat wij als gelovigen, protestant en katholiek, elkaar hebben hervonden. Daar kunnen wat mij betreft onze ook moslimvrienden aan meedoen, die zijn per slot ook bezig met God."

Mezzosopraan Hanneke TichelaarHanneke Tichelaar zal met het Arpeggio Trio in beide Kerstnachtdiensten een muzikale bijdrage leveren. Voor de trouwe bezoekers van de nachtdiensten is zij geen onbekende: de afgelopen jaren is ze vaker te horen geweest in de Kerstnachtdiensten. De reacties van destijds waren aanleiding om haar nogmaals te vragen. Ze studeerde klassiek zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Het Arpeggio Trio werd opgericht in 1976, in eerste instantie als gelegenheidstrio. Gezien de toenemende vraag naar deze unieke combinatie van fluit, hobo en harp werd besloten er een vast ensemble van te maken.

Jeroen PijpersJeroen Pijpers bespeelt het orgel. Hij was organist van de Leidse Pauluskerk en de St. Jacobus de Meerdere in Den Haag. Sinds 2004 is hij dirigent-organist van het dameskoor van de Hartebrugkerk, leider van de schola cantorum van de parochie Sint Jozef en OLV Hemelvaart en dirigent-organist van de Oud-Katholieke parochie HH. Odulfus en Fredericus.

Toegang voor alle diensten is gratis. Er is wél een maximum aantal plaatsen.