Nachtdienst

Vanwege de jaarlijkse grote belangstelling zijn er twee nachtdiensten die dezelfde inhoud en samenstelling hebben. Het thema van de overdenking is:

Aan de wieg van de menselijkheid

Kunstwerk Beate HeinenHet meest opvallend op de afbeelding van kunstenares Beate Heinen hiernaast is de oudste van de drie koningen – de man met de meeste levenservaring. Hij staat achter het kind Jezus en zet een masker af, waardoor hij zich als het ware blootgeeft; hij geeft zichzelf. Wat maakt dat hij zich nu kan openen en zich in zijn menselijke kwetsbaarheid kan tonen? Wat is er nodig voor de geboorte van menselijkheid? Daarover zal het gaan in de nachtdiensten in de Pieterskerk.

Margreet KlokkeVoorganger in beide diensten is ds. Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente en voor Bijzonder Kerkenwerk Leiden.

Emma BrownMezzosopraan Emma Brown – in Leiden geen onbekende – zal in beide Kerstnachtdiensten een muzikale bijdrage leveren. Ze werd geboren in Nottingham en verhuisde in 2007 naar Nederland. Ze studeerde aan de University of Cambridge en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft als zangeres en als componiste een uitstekende reputatie opgebouwd.

Willeke SmitsWilleke Smits bespeelt het orgel. Zij is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk en vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij. Ze bracht diverse cd’s uit en was finalist in het Sweelinck Concours 2017.

Toegang voor alle diensten is gratis. Er is wél een maximum aantal plaatsen.