Nachtdienst

Op donderdag 24 december 2020 vindt om 20:00 uur een online te volgen speciale uitzending plaats. In deze uitzending worden traditionele kerstliederen gezongen die afgewisseld worden met korte lezingen: “Een processie van negen lezingen en liederen”, naar analogie van de “Nine lessons and carols” zoals die al ruim 100 jaar in de Anglicaanse kerken op Kerstavond te horen zijn.

Om 23:00 uur is er een live én online te volgen traditionele kerstnachtviering in de Hooglandse kerk (Let op: dit jaar niet in de Pieterskerk). Voor informatie over het aanmelden voor het live bijwonen van deze viering zie de website www.leidenviertkerstmis.nl. De toegang is gratis.

Margreet KlokkeVoorganger in beide diensten is ds. Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente en voor Bijzonder Kerkenwerk Leiden.

De Leidse Cantorij zal in zowel de online speciale uitzending als de traditionele Kerstnachtviering een muzikale bijdrage leveren. De Leidse Cantorij is sinds 1968 verbonden aan de monumentale Hooglandse kerk in Leiden en is het vaste koor van de Leidse Binnenstadsgemeente.

Willeke Smits bespeelt het orgel. Zij is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk. Ook is ze de vaste begeleider van de Leidse Cantorij.

Toegang voor alle diensten is gratis. Er is wél een maximum aantal plaatsen.