Nachtdienst

Vanwege de jaarlijkse grote belangstelling zijn er twee nachtdiensten die dezelfde inhoud en samenstelling hebben. Het thema van de overdenking is:

Is God dakloos?

Margreet KlokkeVoorganger in beide diensten is ds. Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente en voor Bijzonder Kerkenwerk Leiden.

Leiden English ChoirHet Leiden English Choir zal in beide Kerstnachtdiensten een muzikale bijdrage leveren. Het Leiden English Choir is een internationaal amateurkoor bestaande uit ruim veertig zangers en zangeressen.

Willeke SmitsWilleke Smits bespeelt het orgel. Zij is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk en vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij. Ze bracht diverse cd’s uit en was finalist in het Sweelinck Concours 2017.

Toegang voor alle diensten is gratis. Er is wél een maximum aantal plaatsen.